Kovács Tamás György

Nagymamám sokszor bevitt egy házba, ahol lehetett látni a régi városfalat. Szerintem ott kezdődött. Amikor csak lehet, járom a várost, próbálom megismerni az utcákat, házakat. Ha van időm, akkor összevissza sétálok és bemegyek minden nyitott kapun. Így lehet eljutni a legérdekesebb helyekre. Pedig ez a város akkor is izgalmas, ha csak a mindennapi útvonalait járja be az ember. Csak figyelni kell. És figyelni sétálva lehet a legjobban.

 

Miért sétáljunk?

Sétálni egyedül is jó, de társaságban, beszélgetve talán még jobb. Minden lépéssel még jobban magaménak érzem a várost. Már nem csak hunyorogva értem a Kálvin téri mozaikot, tudom mitől különleges a sarki kis étterem, ismerem az utcát, ahol sosem parkolnak autók, érzem a kovácsműhely illatát a Nemzeti Múzeum mellett.

A városi séta szerintem egy nagyon jó műfaj. Izgalmas és néha szokatlan témák, rejtett értékek, titkos történetek, érdekes környezet. Egy jól sikerült séta szemléletet formál, túlmutatva a saját, időben és térben is szűkre szabott keretein. Megmutatja, hogy hogyan lehet és kell magunktól észrevenni a város gazdagságát, hogyan lehet felemelt fejjel sétálni, és élvezni Budapestet.

 

  • 2013 óta több, mint 25 féle különböző sétát vezettem, óvatos becslés szerint is összesen bő 400 alkalommal.

  • Rendszeresen dolgozom együtt a Pagonnyal városi és közlekedési tematikájú könyvek, játékok kapcsán.

  • Instagramon, képes naplóként gyűjtöm az izgalmas helyeket, ahol jártam, és szabad volt fényképezni.