A tegnap virágai

Hallgasd meg, miről suttognak a falak Budapest szívében!

Belvárosi séta, ahol felfedezzük a díszes budapesti szecessziós homlokzatok kőbe zárt titkait.

Ma már nehéz elképzelni, de szecessziós stílusban építkezni botrányos és merész dolog volt a tizenkilencedik század végén. Az Osztrák-Magyar Monarchia merev és ódivatú épületeivel szemben a szecesszió fiatal építészei merőben újat hoztak Budapestre. A belváros kőrengetegében sétálók egyszerre játékos formákkal, növényi indákkal, aranysárga méhkasokkal és bölcs baglyok tekintetével találkoztak az utcákon. Habár maga Ferenc József császár nyíltan gyűlölte a „burjánzó új stílust”, a magyar főváros utcáin egymás után nőttek ki a földből palota, elegáns nagyáruház, fülledt mulató, ortodox zsinagóga, sőt, a császári szemöldök sűrű összehúzása mellett számos középület is. Sétánkon felfedezzük a Belváros magával ragadó szecessziós épületeinek születését egy forrongó, saját magát kereső fővárosban.

Sétáljunk át egy évszázadon, és fedezzük fel, hogy miről suttognak a falak Budapest szívében! 

Szeretnéd, hogy csak ti sétáljatok velünk? Rendeld meg csapatépítő magánprogramként 155 000 Forint + ÁFA összegért, írj nekünk a részletekért ide kattintva!

 

Kategóriák
Építészeti értékeink Építészeti értékeink | Történelmi séta Történelmi séta | Kutyabarát séta Kutyabarát séta | Budapest Budapest | Épületbejárás | Magánsétaként is megrendelhető | Séták hétvégéje |
Időtartam
150 perc
Indulás
5. kerület, Szabadság tér 15. (térkép)
Érkezés
7. kerület, a Kazinczy utcai zsinagóga udvarán (térkép)
Ár
6 190 Ft

Le ne maradj! Foglalj időpontot!

június 3, szombat
Indulás: 10:00
június 18, vasárnap
Indulás: 10:00
július 8, szombat
Indulás: 09:00
július 28, péntek
Indulás: 18:00
augusztus 6, vasárnap
Indulás: 09:00
augusztus 25, péntek
Indulás: 18:00

Nem találtál megfelelő időpontot?

A(z) email cím megadása kötelező! A(z) email cím nem érvényes email formátum. Kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Nyilatkozatot Az Adatkezelési Nyilatkozat elfogadása kötelező!