Álmok porcelánból: a Zsolnay-titok

Egy legendás család titkai

Elszántság, lelemény és kitartás: egy magyar családi vállalat sikertörténete, akik meghódították a világot.

A ma már világhírű Zsolnay porcelán története egy lukafai fazekasmesterrel kezdődött. Igazi, évszázadokon átívelő sikertörténet az övék, amely megváltoztatta Budapestet és a világon mindenhol fogalommá tette egy tüke pécsi család nevét. Belvárosi sétánkon elmerülünk a magyar szecesszió varázslatos világában, és megismerjük, miként tették lehetővé a Zsolnay család találmányai a legnagyobb magyar építőművészek kibontakozását. A folyamatosan fejlődő Zsolnay család és gyár neve egybeforrt a szecesszió színpompás motívumaival és a magyar iparművészeti etalon megteremtésével. 

Azonban a Zsolnay jóval több, mint egyedi homlokzatdísz, vagy fényűző teáscsésze. A gyáros család számos, a modern városi élethez nélkülözhetetlen kelléket is gyártott, mint vízvezetékek és metrócsempék. Belvárosi sétánkon megismerjük a legendás család történetét, funkció és művészet kapcsolatát. Megtudjuk, miként találták fel a világsikert hozó pirogránitot és eozint, és azt is, hogyan alakította Közép-Európa sorsát a Zsolnay család és szabadkőműves társaik.

Szeretnél barátokkal, családdal vagy kollégákkal privát Álmok porcelánból: a Zsolnay-titok sétát?
A sétát magánprogramként is megrendelheted, ennek ára: nettó 168 500 Ft + Áfa.  
Időpontegyeztetésért kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot az info@hosszulepes.org címen.
Hosszúlépés élmény, csak Nektek!


Kategóriák
Építészeti értékeink Építészeti értékeink | Történelmi séta Történelmi séta | Akadálymentes séta Akadálymentes séta | Budapest Budapest | Magánsétaként is megrendelhető |
Időtartam
120 perc
Indulás
Zsolnay Brand Shop előtt a passzázs mellett, József Nádor tér 10. (térkép)
Érkezés
Duna utca és Váci utca sarka (térkép)
Ár
6 190 Ft

Nem találtál megfelelő időpontot?

A(z) email cím megadása kötelező! A(z) email cím nem érvényes email formátum. Kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Nyilatkozatot Az Adatkezelési Nyilatkozat elfogadása kötelező!