Balaton Silence

Amikor megszólal a csend - Tihany igazi arca
„Tihany egy hegy, ami nem látszik, de el kell hinnem, hogy van” (Szabó Magda)

Miközben a világ folyamatosan változik körülöttünk, a tihanyi bencések egy évezrede jelentenek biztos pontot Magyarország szívében. Bár a bazalt sziklára épült monostor hatását mind érezzük, hiszen ez közös kultúránk egyik alapja, az itt élő szerzetesek világát mégsem ismerjük igazán. Tihany, az egykor csendes halászfalu mára nyüzsgő turistaközpont lett, amelynek zajos nyári mindennapjai mögött rejlik a félsziget igazi öröksége.

Sétánkon hajnalban, a turisták ébredése előtt járjuk be az évezredes hagyományokat meghatározó Tihanyt. Itt levendulamezők helyett Kálváriadombot, mirelit hekk helyett gardát és gépzene helyett gregorián dallamokat találunk. Az Árpád-kori királyi kriptában és apátsági barokk templomban belső utazásra indulunk: az ódon falak között magunkhoz is közelebb juthatunk. A felkelő nap fényei mellett indulunk az ébredő falu felfedezésére, majd sétánkat lélegzetelállító balatoni panoráma mellett zárjuk. Az Apátsági Rege Cukrászda teraszán bőséges reggeli lakoma mellett indíthatjuk napunkat, mely a szerzetesi hagyományokra és az Apátság saját termékeire épül.

A Balaton Silence sétát a legavatottabb sétavezetők, az apátság szerzetesei vezetik, Barkó Ágoston OSB, az apátság múzeumának igazgatója és Mogyorósi Ányos OSB.

Kérünk benneteket, hogy a korai kezdésre tekintettel előre gondoskodjatok a környékbeli szállásról. A Tihanyi Bencés Apátságnak nem áll módjában szállást biztosítani a programon résztvevők számára. Kérjük, ebben az ügyben ne vegyétek fel az Apátsággal a kapcsolatot, amennyiben kérdésetek van, forduljatok hozzánk bizalommal. 

Hosszúlépés+ programjainkra sétajegy ajándékutalványokat nem lehet beváltani. Megértésedet köszönjük!

A Magyar Építész Kamara szakmai továbbképzésként elismeri a sétát, pontértéke 0,5 pont. A kamarai pont igénylését kérjük a helyszínen jelezd!

Kategóriák
Építészeti értékeink Építészeti értékeink | Történelmi séta Történelmi séta | Gasztroséta kóstolóval Gasztroséta kóstolóval | Balaton | Hosszúlépés+ |
Időtartam
120 perc
Indulás
Tihany, I. András tér, a Tihanyi Bencés Apátság kapujánál (térkép)
Érkezés
Tihany, Apátsági Rege Cukrászda, Kossuth Lajos utca 22. (térkép)
Ár
17 990 Ft

Nem találtál megfelelő időpontot?

A(z) email cím megadása kötelező! A(z) email cím nem érvényes email formátum. Kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Nyilatkozatot Az Adatkezelési Nyilatkozat elfogadása kötelező!