Kőbányai selyemút

Budapest ismeretlen kínai negyede, és minden, ami mögötte van: feltárul előttünk a kőbányai Monori Center titkos világa!

Közel a híres józsefvárosi kínai piacok zajos világához, hosszú évek óta növekszik egy másik, autentikus Kína Budapesten: a kőbányai Monori Center. Hogyan alakult ki ez a különleges világ? Kik működtetik és bővítik évről évre? Hosszas tervezés, vagy véletlenek sorozata kellett ahhoz, hogy megszülessen? Egyáltalán mikor és kik érkeztek Kínából Budapestre?

A Monori Center és környéke a helyiek, de leginkább az egyre népesebb budapesti kínai közösség életét szolgálja, nem véletlen, hogy a feliratokon az első (és sokszor egyetlen) nyelv a kínai. Sétánkon felfedezzük a kőbányai kínai üzletek, orvosok, templomok és éttermek történetét.

Megismerkedünk a távol-keleti gyógyászat alapjaival és megkóstolunk pár kínai ételkülönlegességet is, valamint a séta végére már mi is fogjuk tudni, hogyan tálalják valójában a kínaiak nemzeti eledelét. 

Fedezzük fel együtt az ismeretlen kőbányai Kínát!

Kategóriák
Kortárs séta Kortárs séta | Gasztroséta kóstolóval Gasztroséta kóstolóval | Budapest Budapest |
Időtartam
150 perc
Indulás
Kőbánya alsó vasútállomás Pongrác úti kijáratánál (térkép)
Érkezés
1107 Budapest, Jegenye u. 26-28 (térkép)
Ár
6 190 Ft

Le ne maradj! Foglalj időpontot!

március 25, szombat
Indulás: 10:00
március 25, szombat
Indulás: 14:00
április 29, szombat
Indulás: 10:00
április 29, szombat
Indulás: 14:00
április 30, vasárnap
Indulás: 10:00
április 30, vasárnap
Indulás: 14:00

Nem találtál megfelelő időpontot?

A(z) email cím megadása kötelező! A(z) email cím nem érvényes email formátum. Kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Nyilatkozatot Az Adatkezelési Nyilatkozat elfogadása kötelező!