Art déco időkapszula

Időutazás a Vasas Szakszervezet józsefvárosi székházában.

1928, Józsefváros. Közvetlenül a nagy gazdasági válság előtt, a Magdolna utcában elkészült Budapest ritka art déco középületeinek egyike. Ahhoz, hogy ez a lenyűgöző épület megszülessen, nem egyetlen vastag pénztárca nyílt ki. A korabeli Magyarország legtöbb munkását tömörítő Vasas Szakszervezet tagjai téglajegyről téglajegyre rakták össze az épület költségeit. A bejáratnál pedig - a szokásoktól eltérően - nemcsak az épület tervezőit tüntették fel, hanem a székházon dolgozó összes iparost, az üvegestől a burkolóig.

A székházban közel egy évszázada évek óta adják egymásnak a kilincset a munkások jogaiért küzdők, megőrizve a különleges épületet, ahol szinte megállt az idő. A hosszúlépés.járunk? és a Vasas Szakszervezeti Szövetség közös épületbejárásán felfedezzük a Magdolna utcában meghúzódó épület minden szegletét. Megmutatjuk a különös hangulatú tanácstermeket, a régi éttermet, az egykori birkózó termet, ahol Madonnától Majkáig rengetegen megfordultak, ki Argentínát, ki a magyar retrót keresve. Épületbejárásunkat Gobbi Hilda és Göncz Árpád nyomában, a lélegzetelállító díszteremben fejezzük be, ahol az ólomüveg ablakok, a tüzet, az erőt és a világosságot jelképező munkásalakok megtestesítik a szolidaritás hihetetlen erejét.

Szeretnéd, hogy csak ti sétáljatok velünk? Rendeld meg csapatépítő magánprogramként 155 000 Forint + ÁFA összegért, írj nekünk a részletekért ide kattintva!

Sétánkat a Budapest 150 emlékév rendezvénysorozat részeként szervezzük meg.

Kategóriák
Budapest Budapest | Épületbejárás | Magánsétaként is megrendelhető | Budapest 150 Budapest 150 | Építészeti értékeink Építészeti értékeink | Történelmi séta Történelmi séta |
Időtartam
120 perc
Indulás
VIII. kerület, Magdolna u. 5, Vasas Szakszervezeti Szövetség székháza - főbejárat (térkép)
Érkezés
VIII. kerület, Magdolna u. 5, Vasas Szakszervezeti Szövetség székháza - főbejárat (térkép)
Ár
6 190 Ft

Le ne maradj! Foglalj időpontot!

június 10, szombat
Indulás: 16:00

Nem találtál megfelelő időpontot?

A(z) email cím megadása kötelező! A(z) email cím nem érvényes email formátum. Kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Nyilatkozatot Az Adatkezelési Nyilatkozat elfogadása kötelező!