Nem stílus, hanem iskola: Buda Bauhaus titkai

Ismerd meg a modern építészet budai bölcsőjét!

A magyar Bauhaus küzdelmes születése, különc figurái és rejtőzködő építészeti kincsei.

Pasarét és a Törökvész lombos utcáin sétálva végigjárjuk azt a városrészt, amely a modern világ érzetét teremtette meg az egykori legelők helyén, filmgyárral, progresszív templomokkal és napfényes villákkal. Egyedi, különleges házakat keresünk fel, amelyeket születésükkor szovjetstílusúnak gúnyoltak, pedig a Bauhaus, a római iskola, Le Corbusier szellemét hozták Budára. 

A házakba és kertekbe bejutva megismerjük azt a világmegváltó különcökből, építészekből, művészekből álló közösséget is, akik ezt a városrészt formálták, nem csak az épületeikkel, de szövevényes családi és baráti kapcsolataikkal is. Olyan emberekkel ismerkedünk meg, akik sem a Horthy-, sem az utána jövő rendszerekbe nem passzoltak, munkásságuk mégis jelentős nyomot hagyott a világban, a pasaréti házaktól a New York-i felhőkarcolókig.

Sétánkat korábban „Szovjetstílus Budán” címen tartottuk ugyanezen tartalommal.

Sétatáv: 3500 méter

A séta fizikailag kissé megterhelő, egy kiadós kirándulásnak felel meg.

Szeretnél barátokkal, családdal vagy kollégákkal privát Szovjetstílus Budán sétát?
A sétát magánprogramként is megrendelheted, ennek ára: nettó 158 645 Ft + Áfa.
Időpontegyeztetésért kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot az info@hosszulepes.org címen.
Hosszúlépés élmény, csak Nektek!

A Magyar Építész Kamara szakmai továbbképzésként elismeri a sétát, pontértéke 0,5 pont. A kamarai pont igénylését kérjük a helyszínen jelezd! 

Kategóriák
Építészeti értékeink Építészeti értékeink | Történelmi séta Történelmi séta | Kutyabarát séta Kutyabarát séta | Zsidó örökség Zsidó örökség | Budapest Budapest | Épületbejárás | Magánsétaként is megrendelhető |
Időtartam
180 perc
Indulás
Pasaréti tér (a templom előtt) (térkép)
Érkezés
Pasaréti út 7. (térkép)
Ár
5 790 Ft

Le ne maradj! Foglalj időpontot!

február 25, szombat
Indulás: 10:00

Nem találtál megfelelő időpontot?

A(z) email cím megadása kötelező! A(z) email cím nem érvényes email formátum. Kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Nyilatkozatot Az Adatkezelési Nyilatkozat elfogadása kötelező!