Tréfli Budapest

Séta a világi zsidó kultúra nyomában Erzsébetvárosban.

Erzsébetváros Budapest szíve: legendák, titkok és történetek szövevénye teszi izgalmassá ezt a környéket, amely a magyar zsidó kultúra bölcsője is. Itt, a pesti utcákon született meg az a világszerte egyedülálló világi zsidó kultúra, amely nemcsak Budapestet, hanem az egész világot meghatározza. Szó sincs itt elzárkózásról: merev vallásos intézmények helyett az utca lett a pesti zsidóság igazi szellemi központja. A sétán nem a vallásos kóser, hanem a szekuláris tréfli Budapestet fedezzük fel, amely megváltoztatta az egész világot. Itt született meg a kabaré, az orfeum, a pesti tréfli konyha, a kávéházi kultúra és a fanyar pesti irodalom is. Itt írta az egész világot bejáró Szomorú vasárnapot Seress Rezső, itt lépett fel az első magyar drag king, Littmann Pepi is. Budapest és a budapesti zsidók nélkül egész másként nézne ki a világ: sem Hollywood, sem Izrael nem jött volna létre, sőt, még a harcművészetek és akciófilmek világára sem ismernénk rá. Ezt a harsány, vaskos tréfákkal, mély érzésekkel és egyedülálló illatokkal teli világot ismerjük meg sétánkon.

Sétatáv: 2300 méter

Szeretnél barátokkal, családdal vagy kollégákkal privát "Tréfli Budapest" sétát?  A sétát magánprogramként is megrendelheted ide kattintva.

Hosszúlépés élmény, csak Nektek! 

Kategóriák
Történelmi séta Történelmi séta | Kortárs séta Kortárs séta | Zsidó örökség Zsidó örökség | Budapest Budapest | Magánsétaként is megrendelhető | Séták hétvégéje |
Időtartam
120 perc
Indulás
Klauzál tér – Nyár utca sarka (térkép)
Érkezés
Egykori Cipész Ipartestület Székháza, ma Milestone Intézet, Wesselényi utca 17. (térkép)
Ár
6 190 Ft

Le ne maradj! Foglalj időpontot!

március 26, vasárnap
Indulás: 10:00
április 16, vasárnap
Indulás: 10:00
április 24, hétfő
Indulás: 16:00
április 30, vasárnap
Indulás: 10:00
május 14, vasárnap
Indulás: 10:00
május 22, hétfő
Indulás: 17:00
május 28, vasárnap
Indulás: 10:00

Nem találtál megfelelő időpontot?

A(z) email cím megadása kötelező! A(z) email cím nem érvényes email formátum. Kijelentem, hogy elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Nyilatkozatot Az Adatkezelési Nyilatkozat elfogadása kötelező!